Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Creșterea capacității organizaționale a Ecopolis pentru susținerea programului Aerlive.ro - prima rețea participativă de calitatea aerului din România.

Logo_nou_ecopolis

Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării este un proiect care își propune să crească capacitatea organizațională a Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, a vizibilității și performanțelor organizației, în vederea creării unei strategii și a unor produse pentru susținerea programului Aerlive.ro – prima rețea participativă de calitatea aerului din România, în prezent funcțională numai în București. 

Proiectul este finanțat prin Active Citizens Fund, cu o durată de implementare de un an și șase luni, în intervalul 01 martie 2022 – 31 august 2023.

Problema poluării în orașele românești este fără rezolvare de mai bine de 10 ani. Drept dovadă, România a fost condamnată de Curtea de Justiție Europeană (CJUE) în aprilie 2020 pentru încălcarea în mod repetat, din anul 2007, a obligațiilor ce îi revin prin Directiva 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa.

Un instrument funcțional în lupta cu poluarea și în generarea unui dialog real cu autoritățile este rețeaua de monitorizare a calității aerului Aerlive.ro, dezvoltată în 2019 de Ecopolis și partenerii săi. 

Proiectul Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării are ca obiectiv dezvoltarea sustenabilității financiare a Ecopolis și creșterea cu cel puțin 20% a vizibilității organizației. În acest sens, va fi demarată o campanie de fundraising, care își propune să crească cu 20% veniturile Ecopolis pentru Aerlive.ro, și va fi reconfigurată identitatea vizuală a organizației și a website-ului.

Totodată, ne propunem realizarea unui newsletter lunar și a două pachete de instruire și formare, dintre care unul va fi dedicat administrațiilor publice locale, iar celălalt se va adresa persoanelor fizice și va cuprinde indicații de monitorizare a calității aerului.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu Fundația Comunitară București și beneficiază de o finanțare în valoare de 99.948,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

În cadrul proiectului echipa Ecopolis a dezvoltat instrumente de promovare a activității organizației, de comunicare și instrumente pentru atragerea de susținere, atât din partea persoanelor fizice cât și a companiilor.

  1. Identitatea vizuală a organizației Ecopolis a fost înnoită
  2. Site-ul organizației www.ecopolis.org.ro a fost refăcut 100%
  3. A fost publicat Raportul anual de activitate 2021-2022 al asociației Ecopolis
  4. Din luna noiembrie 2022 te poți abona la Newsletter Ecopolis și poți primi noutăți lunare despre calitatea aerului!
  5. Împreună cu partenerul Fundația Comunitară București am formulat o strategie organizațională pentru fundraising și am realizat un training pentru alte asociații din țară pentru campanii pentru aer.
  6. Am derulat o campanie de strângere de fonduri în cadrul Swimathon București 2023, unde am strâns peste 4000 de euro cu care ne propunem extinderea rețelei Aerlive la școli.

Am creat un instrument de donații online, pentru companii și persoane fizice: https://www.ecopolis.org.ro/sustine/

Proiect derulat în parteneriat cu:

Leave a comment