Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Creșterea capacității organizaționale a Ecopolis pentru susținerea programului Aerlive.ro - prima rețea participativă de calitatea aerului din România.

Logo_nou_ecopolis

Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării este un proiect care își propune să crească capacitatea organizațională a Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis, a vizibilității și performanțelor organizației, în vederea creării unei strategii și a unor produse pentru susținerea programului Aerlive.ro – prima rețea participativă de calitatea aerului din România, în prezent funcțională numai în București. 

Proiectul este finanțat prin Active Citizens Fund, cu o durată de implementare de un an și șase luni, în intervalul 01 martie 2022 – 31 august 2023.

Problema poluării în orașele românești este fără rezolvare de mai bine de 10 ani. Drept dovadă, România a fost condamnată de Curtea de Justiție Europeană (CJUE) în aprilie 2020 pentru încălcarea în mod repetat, din anul 2007, a obligațiilor ce îi revin prin Directiva 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa.

Un instrument funcțional în lupta cu poluarea și în generarea unui dialog real cu autoritățile este rețeaua de monitorizare a calității aerului Aerlive.ro, dezvoltată în 2019 de Ecopolis și partenerii săi. 

Proiectul Dezvoltarea capacității pentru combaterea poluării are ca obiectiv dezvoltarea sustenabilității financiare a Ecopolis și creșterea cu cel puțin 20% a vizibilității organizației. În acest sens, va fi demarată o campanie de fundraising, care își propune să crească cu 20% veniturile Ecopolis pentru Aerlive.ro, și va fi reconfigurată identitatea vizuală a organizației și a website-ului.

Totodată, ne propunem realizarea unui newsletter lunar și a două pachete de instruire și formare, dintre care unul va fi dedicat administrațiilor publice locale, iar celălalt se va adresa persoanelor fizice și va cuprinde indicații de monitorizare a calității aerului.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu Fundația Comunitară București și beneficiază de o finanțare în valoare de 99.948,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat în parteneriat cu:

Leave a comment