Acțiunea pentru Aer Curat

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

Consolidarea civică a locuitorilor Bucureștiului, prin participarea la proiecte de îmbunătățire a calității aerului din capitală și la procesele de decizie de la nivel local.

Cover2_fin

Proiectul Acțiunea pentru aer curat are drept scop consolidarea culturii democratice și a conștientizării civice, prin participarea cetățenilor la proiecte de îmbunătățire a calității aerului din București și la procesele de decizie de la nivel local, prin susținerea a 3 politici publice. Cele două obiective ale proiectului sunt Creșterea implicării cetățenilor în comunități, prin realizarea a trei proiecte de identificare și pilotare a unor soluții locale privind îmbunătățirea calității aerului, de către trei grupuri de inițiativă locală/ong-uri mici de la nivelul Bucurestiului, coordonate de solicitant. Proiectele vor fi implementate, analizate și promovate în comunități, cu participarea directă a minim 6 cetățeni și 3 autorități publice locale sau instituții, iar cel de-al doilea obiectiv al proiectului este Creșterea nivelului implicării cetățenilor în procesele decizionale la nivel local, prin promovarea la nivelul autorităților publice locale a trei politici publice locale privind îmbunătățirea calității aerului din București. 

Cele trei campanii de advocacy includ 6 întâlniri cu autoritățile publice locale, 12 solicitări de informații publice, 3 planuri de advocacy. Grupurile de inițiativă locale sunt principalul grup țintă în implementarea proiectului propus, iar activitățile propuse sunt selectarea a trei grupuri de inițiativă cu care solicitantul va lucra în implementarea soluțiilor punctuale pentru reducerea poluării, formularea a 3 proiecte locale de implementare soluții, monitorizarea calității aerului, prin montarea de senzori în zonele identificate, formularea unor politici publice locale și promovarea lor la nivelul primăriilor și consiliilor locale. Ne propunem o campanie de informare și conștientizare care va ajunge la 100.000 de cetățeni, cel puțin 100 persoane consultate cu privire la proiecte și peste 60 de persoane prezente la evenimentele proiectului.

Proiectul este derulat de Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și beneficiază de o finanțare în valoare de 135.486,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

 

Metodologie de selecție Actiunea pentru Aer Curat

Leave a comment