Acțiunea pentru aer curat: 3 proiecte locale pentru îmbunătățirea calității aerului în București

AAC 17.10.2022

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Platforma Aerlive.ro caută 3 noi inițiative de monitorizare și îmbunătățire a calității aerului în cartierele din București.

Până pe  17 noiembrie, organizații neguvernamentale din București pot trimite ideile de proiecte locale pentru a fi analizate de echipa Ecopolis în vederea selectării a 3 zone de acțiune noi pentru monitorizarea calității aerului și identificarea unor soluții concrete pentru îmbunătățirea calității aerului. Inițiativa face parte din proiectul Acțiunea pentru aer curat.

Organizațiile selectate vor beneficia de monitorizarea calității aerului, sprijin în organizarea campaniilor de comunicare în cartiere și de advocacy pentru promovarea unor soluții de politici publice la nivel local, dar și de expertiză și training privind calitatea aerului. 

Metodologia de aplicare poate fi consultată pe site-ul www.ecopolis.org.ro și aici. Pentru fiecare proiect vor fi instalați 4 noi senzori, iar rezultatele monitorizării vor fi disponibile pe platforma www.aerlive.ro

Proiectul Acțiunea pentru aer curat este derulat de Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este consolidarea culturii democratice și a conștientizării civice, prin participarea cetățenilor la proiecte de îmbunătățire a calității aerului și la procesele de decizie de la nivel local, prin identificarea și susținerea a 3 politici publice, relevante pentru 3 cartiere din București.

Cele două obiective ale proiectului sunt:

  1. Creșterea implicării cetățenilor în comunități, prin realizarea a trei proiecte de identificare și pilotare a unor soluții locale privind îmbunătățirea calității aerului, de către trei grupuri de inițiativă locală/ong-uri mici de la nivelul Bucurestiului, coordonate de solicitant. 
  2. Creșterea nivelului implicării cetățenilor în procesele decizionale la nivel local, prin promovarea la nivelul autorităților publice a trei politici publice locale privind îmbunătățirea calității aerului din București. 

 Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la: Oana Neneciu, 0720154503, oana@ecopolis.org.ro

 

_______________________________

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul din Fundația pentru Dezvoltare Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro. 

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Leave a comment