Votul Verde
Votul Verde este un proiect anual, initiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu o serie de organizatii recunoscute pentru activitatea in domeniul protectiei mediului. Cercetarea Votul Verde este prima initiativa de monitorizare a votului parlamentar pe legislatia cu impact asupra mediului din Romania.
Votul Verde 2008-2012

Votul Verde evidentiaza cei mai verzi parlamentari din 2008-2012 si dezastruoasa performanta de mediu a deputatilor in 2012
Votul Verde 2011

Cea de-a treia editie a cercetarii Votul Verde a reunit o echipa de experti din 6 ONG-uri de mediu din Romania (Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Fundatia TERRA Mileniul III, WWF Romania, Asociatia ALMA-RO, Mare Nostrum si 2Celsius) care au monitorizat si evaluat activitatea parlamentara in domeniul mediului din perioada septembrie 2010 - iulie 2011.
Votul Verde 2010

Cea de-a doua editie a cercetarii Votul Verde face ordine printre cei 322 de deputati din Parlamentul Romaniei in functie de cum au votat cele 14 legi cu impact asupra mediului supuse dezbaterii si votului final in perioada 2009-2010.
Pagina: 1
Votul Verde este un proiect anual, initiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu o serie de organizatii recunoscute pentru activitatea in domeniul protectiei mediului. Cercetarea Votul Verde este prima initiativa de monitorizare a votului parlamentar pe legislatia cu impact asupra mediului din Romania.
Cum functioneaza? Simplu: Fie ca e vorba de conservarea biodiversitatii, de schimbarile climatice, de OMG-uri sau de problema colectarii selective a deseurilor, organizatiile partenere identifica acele acte normative cu impact asupra mediului care ajung pe masa parlamentarilor si isi definesc pozitia in raport cu efectele acestora asupra mediului. Pe baza acestei analize se trece la monitorizarea si punctarea voturilor tuturor deputatilor romani pe legile identificate si la departajarea lor in functie de impactul negativ sau pozitiv pe care voturile fiecaruia l-au avut asupra mediului. Asa se ajunge la clasamentul celor mai “verzi” parlamentari dar si evidentierea codasilor, a acelora care pun in pericol mediul prin votul lor.
Intra pe www.votulverde.ro pentru a afla care sunt politicile publice de mediu care ajung pe masa parlamentarilor, cata importanta acorda acestia din urma legilor verzi, cum voteaza fiecare deputat pe fiecare lege si cum evolueaza voturile alesilor de la o legislatura la alta. Tot aici poti interpela parlamentarii inclusi in cercetare: foloseste optiunea Intreaba un politician iar noi ne vom asigura ca mesajul tau ajunge la destinatar.
Pentru orice altceva scrie la echipa@votulverde.ro sau urmareste pagina de Facebook Votul Verde.
Reteaua Votul Verde
Impactul Votului Verde depinde de masura in care oamenii ajung la rezultatele cercetarii, le inteleg si le folosesc, de numarul de oameni care consulta datele pentru a-si fundamenta apoi votul la urmatoarele alegeri.
Apoi, importanta Votului Verde va creste odata cu aparitia de proiecte noi bazate pe rezultatele acestei cercetari si prin numarul de ONG-uri care vor folosi Votul Verde ca sursa de informare pentru identificarea de parteneri in activitatea de advocacy, consultare si promovare de politici publice noi, indispensabile pentru mediu. Votul Verde este deja un instrument de lucru pentru ONG-urile de mediu care activeaza in domeniile monitorizate si un punct de plecare pentru proiecte noi.
Iata de ce am decis sa cream o Retea Votul Verde la nivel national, prin care sa multiplicam efectele pozitive ale cercetarii si sa dezvoltam proiecte similare, la nivel local.
Asa ca, daca te intereseaza cercetarea noastra si un potential proiect pe platforma Votul Verde, scrie-ne la echipa@votulverde.ro si, evident, spune mai departe!

Învățarea trans-formativă prin prisma sustenabilității
Sustenabilitatea devine un concept central în jurul căruia începe să fie organizată învățarea. Devine o normă morală pentru a ne ghida alegerile din viața de zi cu zi, dar și un principiu în jurul căruia se organizează educația.
TransFormAbility
Asociația Ecopolis derulează în perioada 1 August 2019 - 31 Iulie 2022 proiectul “Transformative learning through the prism of sustainability / Învățare și conștientizare prin prisma sustenabilității”, co-finanțat prin programul Erasmus+.
Stop arderilor de deșeuri!
La nivel național, în primele cinci luni ale lui 2021, au fost identificate549 de amplasamente cu depozitări necontrolate de deșeuri și arderi de deșeuri, cu o suprafață totală de 717.000 metri pătrați.
