Delta Craft

 Prin proiectul ”DeltaCraft” Ecopolis, alături de partenerii Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea și Asociația Soxen, își propune  revitalizarea și promovarea meștesugurilor tradiționale deltaice, prin creșterea capacității artiștilor populari locali  de a se promova într-un mod cât mai relevant către publicul contemporan.

 

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea va realiza o cercetare în arhive și pe teren, care va cuprinde simbolurile, tehnicile, meșteșugurile și pe toți cei care încă le mai practică din Delta Dunării. Baza de date astfel obținută va fi disponibilă pe site-ul dedicat proiectului (www.deltacraft.ro), în mod gratuit. Cu ajutorul Asociației Soxen, realizatorii proiectului www.kraftmade.ro, vom selecta 5 meșteșugari din Deltă și 5 designeri de obiect și realizăm 10 produse unicat, moderne și cu utilitate contemporană, folosind tehnicile și simbolurile meștesugărești din Delta Dunării.

 

Obiectele realizate prin proiect vor fi expuse în cadrul unei expoziții dedicată proiectului în București și la un târg de profil internațional. 

Pentru a promova tradițiile deltaice, vom prezenta proiectul în 3 centre universitare din București, Iași și Cluj. De asemenea, produsele și meșterii locali vor fi promovați și prin intermediul unui catalog, care va fi distribuit atât fizic, cât și online.

 

DeltaCraft este un proiect co- finanțat prin Programul PA17/RO13- Promovarea diversității în cultură  și artă în cadrul patrimoniului cultural European, finanțat prin  Mecanismul  Financiar SEE 2009 – 2014.