Cu pistele curate
O campanie Ecopolis de eliberare a pistelor pentru biciclete
Pentru biciclistii care se "impiedica" de masinile parcate ilegal pe pistele de bicicleta si care sunt deja frustrati de… neatentia soferilor auto, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a gandit o campanie de guerrilla: trei modele de stickere cu mesaje numai bune de lipit pe parbrizele, aripile, rotile si oglinzile automobilelor abandonate in contravenienta de catre soferi.
Demersul nostru are ca scop eliberarea pistelor de biciclete, care, chiar daca nu intotdeauna amplasate ideal, sunt foarte importante pentru orasele din Romania, sufocate de praf si de noxe, dar care tind totusi spre civilizatie.
Mesajele de bine pentru soferii care nu respecta consemnul "parcare interzisa" pe pistele de bicicleta pot fi descarcate de mai jos pentru a fi mai apoi printate pe stickere din hartie (va recomandam hartia pentru ca se dezlipeste mai greu) si folosite pentru eliberarea pistelor.
Speram ca aceste stickere sa sensibilizeze in sfarsit soferii insensibili la linia neintrerupta si stalpii care delimiteaza pistele, la claxonul cristalin de bicicleta si la rugamintile biciclistilor.
Pentru alte informatii cu privire la campanie sau la celelalte proiecte Ecopolis va rugam sa ne scrieti la echipa@ecopolis.org.ro.
Nu uitati: cu cat vom fi mai multi cu atat vom fi mai greu de ignorat! E valabil si pentru stickere.
Sa aveti, deci, lipici!
Desene realizate de David Stroe.
Descarca stickerele:


Concurs de design Letea Reciclează!
Call-ul își propune să identifice, să premieze și să producă trei tipuri de recipiente pentru colectare a deșeurilor din satul Letea, care să integreze meșteșuguri și materiale specifice Deltei și care să fie ușor integrabile în peisajul satului Letea.
Comunicat de presa Erasmus +
COL-SUMERS: Dezvoltarea unui program de instruire pentru îmbunătățirea consumului colaborativ durabil la persoanele în vârstă
Proiectul COL-SUMERS are ca obiectiv principal creșterea competențelor persoanelor în vârstă legate de folosirea Consumului Colaborativ (CC) printr-un program de training inovativ. Proiectul este implementat în parteneriat cu sapte organizații din România, Slovenia, Bulgaria, Grecia și Spania.
