Stiri

via Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

TransFormAbility

Asociația Ecopolis derulează în perioada 1 August 2019 - 31 Iulie 2022 proiectul “Transformative learning through the prism of sustainability / Învățare și conștientizare prin prisma sustenabilității”, co-finanțat prin programul Erasmus+.

» Citeste intreg articolul...


Stop arderilor de deșeuri!

La nivel național, în primele cinci luni ale lui 2021, au fost identificate549 de amplasamente cu depozitări necontrolate de deșeuri și arderi de deșeuri, cu o suprafață totală de 717.000 metri pătrați.

» Citeste intreg articolul...


Stop arderilor de deșeuri!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat pentru 2020, la nivelul București-Ilfov, peste 130 de intervenții în teren pentru incendiere de deșeuri, în total, fiind arse peste 870 de tone deșeuri.

» Citeste intreg articolul...


Comunicat: 28.07.2021, București

Platformele de consum colaborativ și provocările lor

Într-o lume în continuă dezvoltare tehnologică, care este adesea sub asaltul atacurilor cibernetice, un grup de șapte organizații din UE au dezvoltat un program de instruire pentru cei mai vulnerabili consumatori- persoanele în vârstă, pentru a învăța cum să navigheze provocările și oportunitățile din platformele online pentru consum colaborativ.

» Citeste intreg articolul...


Programul COL-SUMERS: despre consum colaborativ pentru seniori

Comunicat: 22 iunie, București

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis organizează workshop-ul COL-SUMERS - Dezvoltarea unui program de instruire pentru îmbunătățirea consumului colaborativ durabil la persoanele în vârstă. Sesiunea va avea loc pe 29 iunie, orele 13.30 și se adresează personelor care lucrează cu seniori și care au capacitatea de diseminarea a informației către aceștia. 

» Citeste intreg articolul...


COL-SUMERS: Dezvoltarea unui program de instruire pentru îmbunătățirea consumului colaborativ durabil la persoanele în vârstă

Proiectul COL-SUMERS are ca obiectiv principal creșterea competențelor persoanelor în vârstă legate de folosirea Consumului Colaborativ (CC) printr-un program de training inovativ. Proiectul este implementat în parteneriat cu sapte organizații din România, Slovenia, Bulgaria, Grecia și Spania.

» Citeste intreg articolul...


Ce este consumul colaborativ?

În ultimii ani, consumul colaborativ (CC) a devenit un concept nou și relevant, deoarece oferă șansa de a face „mai mult cu mai puțin”, ceea ce înseamnă că, prin utilizarea mijloacelor și rețelelor tehnologice, oamenii pot angaja, schimba și împărți produse și servicii pe o scară inimaginabilă anterior. 

» Citeste intreg articolul...


Economia comunitară devine parte a vieții noastre, prin mijloace tehnologice

Utilizarea rețelelor tehnologice este în creștere în întreaga lume, chiar și atunci când vine vorba de activitățile cele mai cotidiene, cum ar fi cumpărăturile, plata facturilor, precum și oportunitățile de a angaja, închiria, schimba sau împărți produse pe o scară largă.

» Citeste intreg articolul...


Concurs de design Letea Reciclează!

letea recicleazaCall-ul își propune să identifice, să premieze și să producă trei tipuri de recipiente pentru colectare a deșeurilor din satul Letea, care să integreze meșteșuguri și materiale specifice Deltei și care să fie ușor integrabile în peisajul satului Letea.

» Citeste intreg articolul...


Concurs de afaceri pentru județul Brașov


În perioada 23 iunie - 07 iulie 2020, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis organizează concursul de afaceri în cadrul proiectului Solidar – Partener la success!/POCU/ 449/4/16/128086, pentru judetul Brașov.

Data limită de înscriere este 07 Iulie 2020, ora 16:00.

Vă rugăm să consultați Medologia de Selecție a Planurilor de Afaceri și anexele

aferente în vederea aplicării.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un mail la adresa

echipa@ecopolis.org.ro

» Citeste intreg articolul...


Pagina: 123456789101112