TRADIȚIILE ROMÂNEȘTI NU TREBUIE SĂ SE PIARDĂ!

SUSȚINE ECONOMIA SOCIALĂ!

Economia socială înseamnă o șansă dată persoanelor defavorizate de a-și crește calitatea vieții din punct de vedere social și economic.

Noi, Ecopolis, am reușit prin intermediul finanțărilor nerambursabile să derulatăm câteva proiecte majore care au avut drept scop și rezultat cel puțin facilitarea accesului la o viață mai bună a acestor categorii de persoane.

Am creat 41 de noi locuri de muncă, am integrat pe piața muncii 28 de persoane aparținând grupurilor defavorizate, prin 5 afaceri sociale, detalii aici: www.reteauaecosocial.ro și am dezvoltat abilitățile antreprenoriale a 11 meșteșugari tradiționali din Delta Dunării, detalii aici: www.deltacraft.ro.

Prin talent, muncă, răbdare și implicare am reușit să depășim granițele țării cu o colecție de obiecte de design contemporan inspirate din meșteșugurile tradițional deltaice, create de o echipă completă, formată din 11 meșteri pricepuți din Delta Dunării, 3 designeri de obiect contemporan: Ana Botezatu, Emese Pop și Ciprian Manda și cei doi curatori de la KraftMade: Marlene Stanciu și Mihai Sibianu.

Eforturile noastre și-au îndreptat mereu atenția către nevoile oamenilor și comunitățile din care fac parte.

Finanțarea proiectelor pe care noi le-am desfășurat pentru ei sau pe care încă le avem în derulare se vor încheia la un moment dat. Nu vrem ca acest lucru să împiedice un curs de acțiuni menite să îi sprijine până vor reuși să își gestioneze singuri activitatea antreprenorială.

Cum poți să ne ajuți?

Donează în contul Asociației Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis RO21INGB0000999904841415 minim 50 de lei și primești cadou sacoșa DeltaCraft. Pentru o donație de minim 100 de lei, cadoul tău va fi un tricou DeltaCraft! Trimite-ne dovada plății și datele de contact (adresă de livrare, contact) la adresa de mail echipa@ecopolis.org.ro și în trei zile îți vei primi cadoul!

Sacoșa DeltaCraft conține un detaliu al unui obiect creat în cadrul colecției amintite mai sus, și anume ”Cearșafurile bune”, vezi aici: www.deltacraft.ro.

Tricoul Deltacraft est imprimat cu un detaliu din ”Monumentul cu ciucuri”: www.deltacraft.ro.

Atât sacoșa, cât și tricoul sunt realizate în cadrul unuia dintre atelierele sociale înființate de Ecopolis, și anume EcoSocial ATELIER, www.ecosocialatelier.ro, în care lucrează 5 persoane aparținând grupurilor defavorizate (femei în situații de risc și romi).

Te vom informa unde mai exact a ajuns donația ta. Urmărește-ne activitatea pe site, blog și pagina de facebok.

Dacă ai alte idei cum putem spijini comunitățile de aici, te așteptăm să le discutăm împreună și de ce nu, să le și punem în practică!
Scrie-ne pe echipa@ecopolis.org.ro.

Îți mulțumim pentru donație!