Directioneza 2% din impozitul pe venit Asociatiei Centrul pentru Politici Publice Ecopolis completand Formularul 230 sau 200

Tradiţiile românești nu trebuie să se piardă!

Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor, posibilitatea de redirecționare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2015, către o organizație neguvernamentală (asociație, fundație etc).

În acest fel transmiteti statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta!

Dacă doriți ca prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care l-ați platit statului pentru salariul din anul 2015 să sprijiniti activitatea Ecopolis, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2016.

PASUL 1 - Selectarea tipul de formular care se completează

PASUL 2 - Completarea formularului
Completați doar unul din cele două formulare de mai sus, în funcție de situația în care vă aflați.

ATENȚIE: Formularul se completează de mână!!

!!! Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat" 

Anexa informativă cu instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteti găsiți AICI.
sau
Anexa informativă cu instrucțiunile detaliate de completare a formularului 200 o găsiți AICI.

PASUL 3 - Depunerea formularului

Depuneți formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteți formularul PRIN POȘTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferița de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituției angajatoare).

Este esenţial ca Formularul 230 sau formularul 200 să fie depuse la Administraţia Financiară direct de Dvs. până pe 25 Mai 2016.