4.6.2015

Pe 5 și 7 Iunie Societatea Civilă cere #Dreptatepentrumediu!

Degradarea accelerată a capitalului natural din România sub presiunea dezvoltării necesită din partea aleșilor noștri o abordare prioritară a tuturor aspectelor legate de protecţia mediului, plecând de la distrugerea pădurilor din toată țara, a râurilor de munte prin construcțiile de microhidrocentrale, haosul legislativ în privința deșeurilor și până la problemele ce țin de calitatea vieții cetățenilor români: calitatea aerului, a apei, a solului, ecologia urbană!

Coaliția pentru Mediu din România (CMR) a elaborat un document de poziție menit să atragă atenția clasei politice și guvernării din România asupra acestor probleme stringente de interes național, iar acest document va ajunge pe masa instituțiilor responsabile vineri, 5 iunie, moment prin care marcăm și Ziua Mondială a Mediului.

În același context, societatea civilă din România va continua acțiunile de protest față de taierile ilegale de păduri din România. Vrem să atragem atenția factorilor de decizie asupra faptului că nu mai suntem dispuși să tolerăm continuarea jafului de păduri, un bun de interes public, național şi european. De aceea, revendicările CMR (http://coalitiapentrumediu.ro/coalithia-pentru-mediu-protesteaza-fata-de-despaduririle-abuzive/) menite să salveze pădurile din țara noastră se vor face auzite și cerute spre soluționare în acțiunile publice organizate în acest weekend în București.

Progamul acțiunilor publice planificate pentru vineri și duminică:
- 5 iunie, începând cu ora 11.00, vom lua poziție în cadrul audienței de la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema dosarelor de tăieri ilegale de pădure.
- 5 iunie, în intervalul 11.30 – 12.00, organizăm o Adunare în fața Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor unde, după un scurt protest, se va depune documentul de poziție CMR.
- 5 iunie, după 13.00, vom depune documentul de poziție CMR la Garda Națională de Mediu și alte instituții.
- 7 iunie, ora 17.00, la Fântâni, în Piața Universității, participăm la #MarspentruPadure, organizat împreună cu Uniți Salvăm și Coaliția ”Natura 2000”.
afis-actiuni-5-7-iunie
Contăm pe prezența voastră, a prietenilor, familiilor, colegilor, vecinilor și a tuturor celor care vor să aibă parte de siguranță în țara lor și să se bucure de un mediu sănătos și curat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *