19.7.2011

Demisia, domnule Kelemen Hunor!

Astazi am protestat. Ne-am adunat in fata Ministerului Culturii si am cerut demisia lui Kelemen Hunor, un ministru al culturii care crede ca descarcarea de sarcina arheologica a unei parte din masivul Carnic – Rosia Montana este mana cereasca pentru patrimoniul cultural al zonei.

Pe data de 14 iulie 2011 s-a emis de catre Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Alba certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru o parte din masiv. Si asta pentru a “facilita” investitiile de conservare a patrimoniului cultural de catre Rosia Montana Gold Corporation. Descarcarea de sarcina arheologica este primul pas in vederea scoaterii masivului Carnic de pe lista monumentelor istorice si, astfel, eliminarea statutului de arie protejata.

In fata ministerului au venit zeci de persoane, ONG-isti, trecatori, oameni publici si presa. Am avut tablouri cu mesaj, un ministru imbracat in aur si multa furie pentru un comportament de neiertat pentru un ministru al culturii…pardon al cianurii.

Povestea mai pe larg aici

2 raspunsuri la Demisia, domnule Kelemen Hunor!

  1. Pingback: România inertă « Comisiile PNL

  2. Pingback: România inertă « Un blog cu atitudine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *